Östgötateaterns erbjudande till Vännerna


26 september, 2018

Östgötateaterns erbjudande till Vännerna

Inbjudan
Onsdagen den 26 september kl 19.00 i Café Gycklaren på Stora teatern i Norrköping är vännerna välkomna som provpublik.
Anmälan till caroline.karlsson@ostgotateatern.se
eller 011-218517 senast den 14 september.

Gäller 2 biljetter/person och uppge Konst vännerna. Först till kvarn, begränsat antal platser.

Blå Pianot
En kabaré om Else Lasker-Schüler och hennes krig

Regissör Marika Lagercrantz
Skådespelare Marika Lagercrantz, Richard Carlsohn, Sven Angleflod, Jesper Barkselius och Patrik Voight

Spelas i Norrköping 28-30/9, 6-7/10
Spelas i Linköping 7-14/11

 

Välkomna till Romanisches café.
Staden är Berlin och året 1913. Det här är rätta platsen för den som vill vara med när allt det nya händer; inom teatern, poesin, litteraturen, konsten och politiken. Romanisches café var ett stamfik och ett hem för en hel generation intellektuella som ville skapa en ny värld där människan fritt fick uttrycka sig och sin längtan. Men kriget väntade runt hörnet och den nationalistiska propagandan tog till slut fäste även här.

Ensam och utsatt – som kvinna, judinna och fattig konstnär – stod Else Lasker-Schüler upp för en pacifistisk, internationalistisk linje. Hon var en performanceartist långt före sin tid. Hon var först med att klippa håret i pagefrisyr och med att hävda att allt hörde samman: konsten, skrivandet, teatern, kärleken, politiken.

Slå dig ner med ett glas vin eller en kopp kaffe och upplev när Östgötateaterns café förvandlas till Romanisches kafé. Vi låter seklens vindar blåsa och musiken virvla er tillbaka till en tid då allt tycktes möjligt. En tid då människor möttes för att umgås, skratta, gråta och samtala i dagar och nätter. Där operetter spelas, jazzen är ny och östjudarna har burit med sig jiddischmusiken till Berlins kabaréliv. 

Välkomna! Wilkommen! Vi öppnar dörrarna en halvtimme innan. Serveringen är öppen och föreställningens kypare hjälper dig tillrätta.


Laddar Karta...

Datum

26 september, 2018

Tid

19:00

Plats

Östgötateatern