Onsdagsklubb – Gåva – konstverk av Katarina Andersson

Vännern överlämnar konstgåva till Norrköpings Konstmuseum här representerat av Martin Sundberg, intendent samlingar, Helena Scragg, intent utställningar. Ordförande Anders Wickström och konstnär Katarina Andersson. Foto C. Fahlén

Vid årets första onsdagsklubb samlades ett 70-tal Vänner för att överlämna en gåva, ett konstverk till Konstmuseet med anledning av att museet nyligen firat 70 år i samma byggnad.

Anders Wickström, ordförande, överlämnade konstverket, Pir/Pier – III, 2012-2014 i äggoljetempera på duk. Det är en del av en svit med namnet Nära till det avlägsna. Konstverket mäter 60,6×70 cm och är utfört av konstnären Katarina Andersson från Styrsö. Katarina var själv på plats och höll ett intressant och inspirerande föredrag om sin konst och om tillkomsten av detta verk. Katarina är utbildad på Valands konsthögskola och på Royal College of Art i London.

Efteråt bjöds på snittar och bubbel i glatt samspråk.