Besök hos konstnärerna Hermansson i Hultekil

Hans Hermansson framför sin stora målning Trädet

Den 10 maj hade 25 av Konstmuseets vänner möjlighet att genomföra en seminariedag med konstnärerna Anna Katarina Hermansson och Hans Hermansson, båda representerade på Norrköpings Konstmuseum. I ett  helt perfekt vårväder startade vi från Norrköping och första stopp blev Anna Katarinas utställning på Saab Art Gallery i Linköping. Utställningen fick i Lokalpressen heta ”Utan tvivel bedårande vackert” och jag tror samtliga deltagare kunde instämma.

KMV Hultekil maj 2014 003

Anna Katarina Hermansson framför sina målningar på Saab Art Gallery

Färden fortsatte sedan till konstnärernas ateljéer, Hultekils skola utanför Mjölby. Dagen fylldes av föreläsning och reflektioner kring deras konst och konstnärskap. Det gavs många tillfällen för Vännerna att ta del av tidigare och pågående arbete och det intensiva konstsamtalet fortsatte i bussen tillbaka till staden Norrköping.